Címlap

Bejelentkezés


Csontépítés brokkolikivonattal

Rovat(ok):

Az erős, egészséges csontozatot gyermekkorban kell megalapozni, de fenntartására, egészségének megőrzésére egész életünkön át ügyelni kell. Ebben döntő szerepe van a mozgásnak és az egészséges táplálkozásnak. Mivel a brokkoli fogyasztása különösen jó hatású a csontozatra, a kutatók táplálék-kiegészítőt készítettek a kivonatából.

Sok jót el lehet mondani a brokkoliról: így például azt, hogy egyes anyagainak hatékony szerepe van a rák – elsősorban is a vastagbélrák – megelőzésében. Az A- és C-vitamin mellett pedig azt a K-vitamint is tartalmazza, aminek fontos része van az egészséges anyagcsere fenntartásában, s ez közvetetten csontszerkezetre is kihat. Ezen kívül még sok olyan ásványi só – főként kálium, magnézium – található benne, amelyek nélkülözhetetlenek a csontképzésben.

Nem véletlenül esett tehát a kutatók választása erre a zöldségnövényre. Azt is jól tudják a brokkoliról, hogy noha sokan tisztában vannak táplálkozási értékével, mégis csak ímmel-ámmal fogyasztják, vagy sehogy. Kétségtelenül nem tartozik a legízletesebb zöldségek közé – különösen a gyerekek rajonganak érte –, de egy kis fantáziával be lehet lopni akár még a családi menübe is. Brokkolikrémlevesként vagy besameles köretként sikerrel kecsegtet a feltálalása.

De mit kezdjenek azok, a már változó korban lévő nők, akik – noha nekik különösen is ajánlott vigyázni a csontjaikra, hiszen a néma járvány, a csontritkulás legfőképpen őket fenyegeti – azért nem fogyasztanak brokkolit, mert félnek, hogy felpuffasztja őket ? Nos, a Broccolin nevű új készítmény (kapszula) – amely a nyers brokkolivirág kivonatát tartalmazza – használatával elmarad a kellemetlen puffadás, és akkor is élvezheti e zöldségféle jótékony hatását, ha éppenséggel ki nem állhatja az ízét...


SZABADFÖLD